Реліз VR-окулярів Apple не за горами – що про них відомо?

18 Травня 2023

Про розробку гарнітури віртуальної реальності Apple ходять чутки вже понад сім років, але її випуск у Купертіно тривалий час відкладали. Тепер же всі інсайдери сходяться на думці, що година Х настала – презентація VR-окулярів Apple може відбутися вже наступного місяця. В даний час гаджет активно тестує керівництво компанії, і не лише. Але що про окуляри вже відомо зараз?

Apple ще не презентувала гарнітуру AR/VR, проте деяка інформація про неї вже є

Які будуть окуляри VR Apple

Насамперед зазначимо, що на даний момент жоден із інсайдерів, блогерів та відомих оглядачів особисто не тестував очки. Вся інформація ґрунтується на чутках, витоках та інших джерелах, надійність яких неможливо гарантувати. Але це не говорить про те, що про окуляри взагалі нічого невідомо.

Днями в мережі поширювалася інформація про те, що гарнітуру нібито особисто протестував Палмер Лакі, один із творців гарнітури Oculus. Причому чутки виникли не на порожньому місці, а після його твіту, де він похвалив пристрій від Apple. Однак це теж не є доказом особистого знайомства із гаджетом. Палмер Лакі цілком міг поспілкуватися з будь-ким із розробників, але не тестувати очки.

Отже, що про них відомо? Раніше, тобто ще кілька років тому, неодноразово повідомлялося, що гаджет дуже “сирий” і має низку недоліків. Очевидно, за роки розробки в Купертіно усунули всі недоліки, що були на той момент, і плюс до цього впровадили більш сучасні технології. Завдяки цьому окуляри будуть підтримувати роздільну здатність 8k. Для цього їх оснастили потужним чіпом Apple М2.

Згідно з даними інсайдерів, у тому числі і тих, які заслуговують на довіру, гарнітура отримає ряд датчиків і камер, які відстежуватимуть рух рук, очей, голови тощо. Все це забезпечити максимально комфортне та глибоке занурення у віртуальний світ. Також окуляри будуть мати все необхідне для роботи з доповненою реальністю.

Імовірно VR-окуляри будуть працювати під керуванням операційної системи xrOS

Окуляри віртуальної реальності працюватимуть під управлінням власної операційної системи. За деякими даними, вона отримала назву xrOS, яку Apple зареєструвала як товарний знак у режимі найсуворішої таємності через підставну фірму.

Коли Apple презентує VR-окуляри

Apple, як відомо, намагається дотримуватися традицій. Наприклад, ми вже давно звикли, що презентація iPhone завжди відбувається у вересні. Ну або майже завжди, випадки перенесення події все ж таки траплялися. Багато інших гаджетів та операційних систем Apple презентує влітку під час щорічної конференції WWDC. Звідси можна припустити, що окуляри віртуальної реальності будуть презентовані також на цій конференції. WWDC 2023 року відбудеться вже 5 червня. Оскільки Apple цього разу приділила багато уваги секретності, цілком можливо, що на презентації гаджета на нас чекає багато сюрпризів.

Читайте также:

6 Листопада 2023
Компанія Apple прагне максимальної функціональності своїх пристроїв, що дозволяє використовувати їх для вирішення різних завдань. Відмінним прикладом служить годинник Apple Watch, можливості яких ...
17 Вересня 2023
Viber вже багато часу залишається одним із найпопулярніших месенджерів в Україні. За популярністю він поступився місцем лише Telegram, тому що має кілька ключових переваг – зручний у ...
26 Вересня 2023
При тривалій експлуатації iPhone, тобто протягом кількох років, користувачі часто стикаються із ситуацією, коли погіршується звук динаміка, знижується чутливість мікрофона, при цьому смартфон довше ...

    Заявка на ремонт






    Навіщо оформляти заявку?

    • Економія часу при здачі пристрою на ремонт

    • Ваш пристрій ремонтують позачергово

    Вашу заявку успішно відправлено до відділення «Васильківська»!

    Чекайте дзвінка від менеджера для уточнення

    дати і часу звернення в сервісний центр

    Тепер у вас є знижка 5%

    Ознайомтеся з умовами надання

      Виклик кур'єра по Києву

      Заберемо ваш пристрій на ремонт

      Пн-Пт:10:00 - 18:00

      Сб-Нд:10:00 - 18:00



      Вартість послуги:

      MacBook

      iPhone

      iPad

      100 гривень в одну сторону

      iMac

      400 гривень в одну сторону

      Оплата при отриманні пристрою назад!

      Ви також можете викликати кур'єра,

      зателефонувавши по одному з номерів:

      +38 (044) 300 29 72

      +38 (093) 177 55 72

      Вашу заявку успішно відправлено!

      Чекайте дзвінка від менеджера з яким Ви

      погоджуєте зручний для Вас час і адресу.

      Вашу заявку успішно відправлено!

      Чекайте дзвінка від менеджера для уточнення

      деталей відправки через службу «Нова Пошта»